Marian Drăgulescu s-a calificat la Tokyo 2020. E a cincea participare pentru gimnastul român

După ce a urcat pe podiumuri din toata Europa, Marian Drăgulescu a câștigat două medalii și în fața românilor
După ce a urcat pe podiumuri din toata Europa, Marian Drăgulescu a câștigat două medalii și în fața românilor

La 38 de ani, gimnastul Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai spectaculoși sportivi din istoria României, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în proba de sărituri.

Drăgulescu este al 50-lea sportiv român care își asigură biletele pentru cea mai importantă competiție sportivă a lumii, ce va avea loc vara viitoare în Japonia.

”Marian a reușit doua sărituri foarte bune, 14.616 si 14.633 și, cu media 14.624, e pe 6 in finală. Eliminându-se sportivii calificați cu echipa el se află acum pe loc eligibil pentru Jocuri, unul din cele 3 puse în joc. Bravooo Marian!”, a fost mesajul COSR.

În finala de sărituri de la Campionatele Mondiale de la Stuttgart (duminică, ora 14:00), Marian Drăgulescu va concura împotriva unor sportivi mult mai tineri, dar foarte valoroși, precum Hakseon Yang (Coreea de Sud), Artur Dalaloian (Rusia), Hung Wai Shek (Hong Kong), Igor Radivilov (Ucraina), Tung Thanh Le (Vietnam), Nikita Nagornîi (Rusia) și Dominick Cunningham (Marea Britanie).

Marian Drăgulescu, în finala CM de la Stuttgart 2019

 

Sunt 20 de ani de la prima participare a lui Drăgulescu la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Tianjin. Rusul Nagornîi, care îi va fi adversar în lupta pentru medalii, nu împlinise încă 3 ani de viață.

Marian Drăgulescu, specialist la sol și sărituri, campion al Europei și al lumii la aceste discipline de nenumărate ori, n-a reușit să cucerească niciodată un aur olimpic. A fost de trei ori foarte aproape, la Atena, în 2004, unde a luat argintul la sol și bronzul la sărituri și cu echipa.

Va fi a cincea participare la Jocurile Olimpice pentru cel poreclit ”marocanul”, o performanță uriașă pentru un gimnast.

La Sydney, în 2000, a fost al șaselea în finala de la sol, iar patru ani mai târziu, la Atena, a pierdut aurul din cauza unor ratări, istoria repetându-se patru ani mai târziu, la Beijing, unde Marian Drăgulescu era mare favorit și în vârf de formă. Au urmat accidentări și dispute. Ultima prezență pe un podium mondial pentru Marian Drăgulescu s-a petrecut în 2015, la Glasgow, unde a cucerit argintul la sărituri.

Va reuși Marian Drăgulescu o nouă performanță la Stuttgart? La Tokyo?