Marea pentru toți: 205 lei pentru un pachet cu 6 nopți la hotel

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

De săptămâna viitoare începe programul „Litoralul pentru toți”, care se va desfășura până pe 18 iunie. Hotelierii spun că așteaptă în jur de 10.000 de turiști pe litoral și anunță că prețurile au rămas ca anul trecut.

Potrivit corespondentului Digi24, în Constanța, de exemplu, un pachet de șase nopți la un hotel de trei stele, fără mic dejun, costă 265 de lei de persoană la un hotel de trei stele, fără mic dejun.

Prețurile, pentru un sejur de 6 nopți, sunt între 205 și 605 lei în Mamaia, Eforie și Constanța. În sudul litoralului, în Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche, tarifele sunt între 159 de lei la un hotel de o stea și 469 de lei la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus. Turiștii pot opta și pentru varianta all inclusive, care la un hotel de trei stele costă 765 de lei de persoană.

Începând de anul acesta, litoralul românesc are în plus 33 de hectare de plajă. Zonele cu plajă extinsă sunt în Mamaia, Constanța și Eforie și, spre bucuria celor care merg cu cearșaful sau prosopul la bronzat, nu pot fi concesionate privaților.

Mai exact, Uniunea Europeană, care a dat bani pentru lucrările de extindere a plajelor, interzice obținerea de profit din lucările finanțate pentru interes public.

Zonele în care anul trecut vedeam șezlong lângă șezlong și sunt baruri vor rămâne în continuare în administrarea privaților, însă la zeci de metri de apa mării.

Măsura încă nu se aplică și în zona cluburilor din Mamaia Nord, Costinești, Neptun, Mangalia și Vama Veche, unde încă nu s-au făcut lucrări. Pentru aceste stațiuni există un proiect, tot cu fonduri europene, care ar urma să se finalizeze în 2018.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: