Marea Britanie a făcut primul pas mare în afara UE. Decizie luată azi de parlamentarii britanici în privința Brexit-ului

FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Camera Comunelor a aprobat, vineri, principalele elemente ale Acordului Brexit. Însă, vor fi în continuare și alte proceduri parlamentare.

Raportul a primit 358 de voturi pentru, iar 234 de parlamentari au votat împreună. Forma finală a proiectului va fi votată până pe 29 ianuarie, după ce vor fi finalizate procedurile în Camera Comunelor şi în Camera Lorzilor.

Etapele finale de aprobare a Acordului Brexit în Camera Comunelor vor continua până pe 9 ianuarie, după care proiectul va trece în Camera Lorzilor şi va trebui ratificat în forma finală până pe 29 ianuarie.

Boris Johnson speră că Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020.

„A venit momentul să depăşim vechile disensiuni privind ieşirea ori rămânerea în UE, este momentul să acţionăm împreună ca o naţiune revigorată, Marea Britanie. Acum este momentul să ne unim pentru a scrie un nou interesant capitol al istoriei naţionale, pentru a reuşi un nou parteneriat cu prietenii europeni (…)”, a declarat Boris Johnson, citat de agenţia de presă Reuters.

După ieșirea din UE, Marea Britanie are în intenție să introducă un sistem de imigrație pe puncte începând cu anul 2021. Procesul este similar cu cel practicat în Australia. Mai exact, un imigrant care vrea să muncească în Marea Britanie va primi puncte în funcție de vârsta pe care o are și specializări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.