Marcel Vela: ”Poate virusul ăsta a trezit în noi un sentiment de națiune, să vedem răsăritul la Marea Neagră, nu doar la Mediterană”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Internelor, Marcel Vela, crede că relaxarea măsurilor poate fi ”o șansă pentru turismul românesc”.

Epidemia pare să fie sub control în țara noastră, spune Vela.

”Noi suntem într-un platou de aştepare, fără să fie o creştere semnificativă. Comparativ cu alte state, la suta de mii de locuitori, România are 4,1% decese. Principiul pe care putem merge este de a relaxa etapizat restricţiile, trebuie evaluare epidemiologică. Dacă ne situăm pe acelaşi platou, de la 1 iunie, vin alte relaxări”, a declarat ministrul de Interne liberal la Antena 3.

Vela a spus că persoanele care vor să facă drumeții în aer liber o pot face, dar doar în număr de 3 persoane și cu declarație pe proprie răspundere.

„Va fi şi pescuitul introdus. Din 15 mai, pescarii pot să-şi pregătească familiile, că pleacă”, a mai declarat Vela.

Declarațiile vin la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat ce activități se vor relua după 15 mai, când Starea de Urgență va fi înlocuită cu Starea de Alertă.

”Da, puteţi pleca la Sinaia să faceţi alpinism sau drumeţie”, a mai spus Vela, concluzionând optimist: ”Vacanţa o văd ca pe o şansă pentru turismul românesc, poate virusul ăsta a trezit în noi un sentiment de naţiune, să vedem răsăritul la Marea Neagră, nu doar la Mediterană. A trezit sentimentul de siguranţă naţională, nu doar globalizarea. Vom descoperi Delta, mănăstirile din Moldova”.