Marcel Ciolacu vrea consultări urgente cu președintele Iohannis: ”Să punem capăt rapid haosului”

Marcel Ciolacu, liderul PSD. Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

După ce multă vreme a avut o atitudine ostilă față de multe măsuri luate de autorități împotriva pandemiei, șeful PSD, Marcel Ciolacu, cere acum un ”pact pentru sănătate”.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ciolacu – care încearcă să obțină cât mai mult capital de imagine pentru formațiunea sa înaintea alegerilor parlamentare din decembrie – spune că ”suntem la limita unui dezastru sanitar!”.

”România nu-și mai permite un președinte care, în permanență, să divizeze societatea, să împartă românii în buni și răi, în peneliștii buni și restul, toți ceilalți, răi și vinovați! Iohannis trebuie să renunțe la aura de ”Otto cel Mare” și să cheme URGENT toate partidele la consultări, alături de cei mai buni specialiști pe sănătate pe care îi are România”, a mai scris Ciolacu.

Urmașul lui Liviu Dragnea la cârma PSD și-a continuat apoi discursul cu o inițiativă, un pact pentru sănătate ”pe care toate partidele să și-l asume ferm”.

”Este nevoie să punem rapid capăt haosului care a cuprins sistemul de sănătate. Viața oamenilor trebuie salvată, nu ignorată! Pentru că, după alegeri, domnule Iohannis, pentru mulți dintre români va fi deja prea târziu!”, a concluzionat liderul PSD.

Nu este un secret că președintele Klaus Iohannis a făcut din PSD drept principala problemă a vieții politice românești, dar și că dialogul dintre cele două părți a fost sistat, practic, în epoca Dragnea.

Tot azi, președintele a trimis la reexaminare legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare. Legea fusese declarată constituțională, fiind una dintre căile prin care PSD încerca să amâne alegerile parlamentare.

Scrutinu ar urma să aibă loc în 6 decembrie, însă PSD și aliații săi din actuala legislatură ar dori să le amâne.