Marcel Ciolacu: ”Sunt suficiente voturi ca moțiunea de cenzură să treacă”

Rezultate moțiune de cenzură Guvern FOTO: Libertatea.ro
FOTO: Libertatea.ro

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este încrezător în sorții de izbândă ai moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Moțiunea va fi dezbătută și votată în ultima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului, în 31 august.

″În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă”, a spus Ciolacu, de la sediul PSD, adăugând: ”Avem discuții în continuare cu cei de la UDMR, însă și fără UDMR avem suficiente voturi ca moțiunea să treacă”.

Noua conducere a PSD pare hotărâtă să meargă până la capăt cu dărâmarea Guvernului care a gestionat până acum criza pandemiei de coronavirus.

Liberalii, pe de altă parte, spun că moțiunea nu va obține voturile necesare.

”Grupul PNL şi Guvernul au atacat la CCR decizia PSD, pe care noi o considerăm total, total nepotrivită în perioada dificilă în care ne aflăm. PSD înseamnă iresponsabilitate. Nu poţi ca în plină pandemie, în plină criză sanitară, urmată de o criză economică, să încerci să arunci ţara în instabilitate politică doar pentru jocuri interne în interiorul PSD”, a declarat deputatul liberal Florin Roman.

“Moţiunea nu va trece şi, practic, Marcel Ciolacu este prins în jocul baronilor PSD care vor ca această moţiune să pice. Vor avea rezultate proaste după alegerile locale şi este foarte probabil ca din octombrie să ne aşteptăm la un Congres extraordinar din partea PSD, care să-l schimbe pe Ciolacu proaspăt ales preşedinte al PSD”, a adăugat Florin Roman.

Dacă totuși va trece, moțiunea de cenzură va duce la dizolvarea Guvernului și, automat, la începerea negocierilor pentru formarea unui nou cabinet, cu mai puțin de o lună de zile înainte de alegerile locale, programate la finalul lunii septembrie.