Marcel Ciolacu de la PSD este noul președinte al Camerei Deputaților

Marcel Ciolacu. Foto: cdep.ro / PanchoS / Wikipedia.org

Marcel Ciolacu de la PSD este noul președinte al Camerei Deputaților.

Potrivit Digi24, el a obținut 172 de voturi pentru, la votul în plen. Din partea Opoziției (PNL, USR și PMP) a candidat Raluca Turcan, care a obținut 100 de voturi. Candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputați.

Funcția de președinte al Camerei Deputaților a rămas vacantă după ce Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

În vârstă de 51 de ani, Marcel Ciolacu este deputat PSD de Buzău din anul 2012. De profesie jurist, el a fost și viceprim-ministru în Guvernul României în perioada 29 iunie 2017 – 16 ianuarie 2018 (adică în Guvernul Mihai Tudose).

Potrivit CV-ului său publicat pe pagina Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a absolvit în 1995 Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică din București. Ulterior, în 2012, a obținut un titlu de master în management la SNSPA București.

Potrivit hotnews.ro, Ion Marcel Ciolacu a fost unul dintre apropiații fostului lider Liviu Dragnea, Ciolacu participând la celebra partidă de pescuit cu fostul premier Sorin Grindeanu. Aceeași sursă menționează că Dragnea a fost cel care l-a promovat politic pe Marcel Ciolacu, acesta fiind din februarie 2017 liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților.

Pe 26 martie 2017, Liviu Dragnea posta pe Facebook mesajul: “În acest sfârșit de săptămână, l-am învățat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament și Guvern a avut loc: eu am prins 17 știuci și el 9. Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu??“.

Foto: cdep.ro / PanchoS / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.