Marcel Ciolacu nu vrea prelungirea stării de urgență

Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro
Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro

Președintele Klaus Iohannis este așteptat astăzi să prelungească cu încă 30 de zile starea de urgență instituită în România la mijlocul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Decretul va fi emis astăzi, iar starea de urgență urmează să fie în vigoare până în 14 mai.

Chiar și așa, unele partide, printre care și PSD – care rămâne cel mai bine reprezentat în Parlament – spun că i-ar putea anula decizia, printr-un vot negativ în plen.

Cel mai vocal critic al măsurilor luate de conducerea liberală a țării este Marcel Ciolacu, liderul PSD.

”Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, a declarat Ciolacu.

”Românii au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a făcut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență. Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute. În aceste condiții, prelungirea stării de urgență fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Lui Ciolacu i-a ținut isonul și Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că guvernanții liberali arată ”lipsă de experiență și incapacitate de anticipare”.

Pe de altă parte, unul dintre liderii USR, Ionuț Moșteanu, a declarat că PSD și aliații săi ”fac un balet politic”, dar și că ”Guvernul are niște restanțe. Nu a luat măsurile de care avem nevoie pentru a ne asigura că economia nu va fi pusă pe butuci”.

Până ieri, 13 aprilie, pe teritoriul României au fost semnalate 6.633 de persoane infectate cu coronavirus, iar 331 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19.