Maramureș. Mai mulți pescari spun că ar fi prins pești piranha

Un pește pacu a fost prin în urmă cu doi ani în Dunăre FOTO: Captură video Observator TV
Un pește pacu a fost prin în urmă cu doi ani în Dunăre FOTO: Captură video Observator TV

Cel puțin un pește piranha ar fi fost prins în apele barajului Firiza din Baia Mare, potrivit publicației locale jurnalmm.ro. Cei care se scăldau în aceste ape s-au speriat și au rămas la mal.

Potrivit jurnaliștilor locali, cei care au pescuit la sfârșitul săptămânii trecut în zona Firiza-Baraj ar fi prins mai mulți pești piranha. „Aseară cand am fost la pescuit am avut ocazia să prind si eu un Piranha la barajul Firiza, am auzit că au fost prinși mai mulți pești, e o surpriză pentru mine dar mă gândesc la consecințe deoarece sunt turiști care fac baie, iar acest pește este recunoscut pentru ferocitatea și dinții săi foarte ascuțiți”, a spus un pescar, potrivit jurnalmm.ro, care publică și imagini cu una dintre capturile pescarilor.

Peștele prins în Maramureș ar putea fi din specia Pacu. Un astfel de exemplar a mai fost prins în urmă cu doi ani în apele Dunării. Specialiștii spuneau atunci că această specie de pește crește în apele dulci din America de Sud și Papua Noua Guinee. Una dintre teorii era că ar fi fost crescut într-un acvariu și apoi eliberat în Dunăre pentru că nu avea cum să migreze.

Pacu este o specie înrudită cu piranha, însă sunt diferențe importante. Dacă piranha sunt carnivori feroce, pacu sunt vegetarieni, dar care se hrănesc și cu melci, insecte sau alți pești mai mici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.