Manuela Prajea, profesorul nominalizat la „Nobelul Educației”, a emigrat

FOTO: Arhiva personală/Facebook
FOTO: Arhiva personală/Facebook

În 2016, Manuela Prajea, profesor de matematică la Colegiul Național Traian din Drobeta-Turnu Severin, a fost inclusă în topul celor mai buni 50 de dascăli din lume, în cadrul Global Teacher Prize, una dintre cele mai importante competiții internaționale din educație.

Devenea primul profesor român care a primit această nominalizare. Alături de elevii români a câștigat peste 600 de distincții internaționale, naționale și județene.

Astăzi este în Statele Unite ale Americii, la un liceu în Charlotte, în Carolina de Nord. A emigrat în vara aceasta. Potrivit jurnaliștilor de la Zf.ro, Manuela Prajea a plecat din cauza diferențelor de opinie cu conducerea Colegiului Traian.

„Am sărit și peste România și Europa și am aplicat pentru Statele Unite ale Americii. Am trecut printr-o procedură foarte riguroasă de selecție într-un timp record de 6 luni și în prezent sunt profesor la un liceu în Charlotte, Carolina de Nord”, a declarat Manuela Prajea, pentru zf.ro.

Manuela Prajea a mai spus și că o problemă a Educației este că oameni cu potențial nu se află în poziție de decizie.

„Cred că mai este încă potenţial uman de mare valoare în România chiar şi după uriaşul exod de inteligenţă umană din ultimii ani. Procentul celor care pot genera idei şi au forţa să schimbe lucrurile este însă foarte scăzut.

În plus, acest potenţial uman de regulă nu se găseşte în poziţii de decizie la orice nivel şi de aceea nu este în măsură să producă o schimbare substanţială în societatea românească prea curând şi prea evident”, încheie Manuela Prajea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.