Ministerul Educației renunță oficial la manualele unice

manuale scolare pret mic an scolar 2016 2017
Foto: Stevepb / pixabay.com

Manualul editurii unice a fost abandonat de Ecaterina Andronescu. Ministerul Educației va cumpăra manuale școlare prin licitație deschisă, relatează publicația edupedu.ro.

Decizia a fost publicată în urmă cu puțin timp în Monitorul Oficial.

“Ministerul Educației Naționale, denumit în continuare MEN, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare, denumit în continuare CNEE, asigură organizarea licitației deschise în vederea achiziționării manualelor școlare”, prevede metodologia aprobată de Ecaterina Andronescu.

Ministerul Educației a publicat marți, 5 februarie, în Monitorul Oficial, Metodologia privind regimul manualelor școlare de la nivel preuniversitar.

Contractele cu câștigătorii licitației vor fi pe o perioadă de 4 ani, iar licitația va fi anunțată pe SEAP (sistemul electronic de achiziții publice).

Calitatea științifică a manualelor va fi evaluată de 5 experți, însă identitatea acestora nu va fi cunoscută.

“Identitatea membrilor comisiei de evaluare și experților cooptați este confidenţială şi nu poate fi dezvăluită decât la solicitarea scrisă a instanțelor de judecată (…) Toți experții cooptați care au avut erori în activitatea desfășurată în procesul de evaluare nu vor mai fi selectați în evaluările proiectelor de manuale școlare viitoare și nici în grupurile de lucru pentru elaborarea subiectelor pentru evaluările naționașe, bacalaureat, titularizare și definitivare în învățământ, pentru următorii 5 ani calendaristici”, mai prevede metodologia citată de edupedu.ro.

Foto: Stevepb / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.