Manipulare grosolană. PSD-iștii acuză polițiștii că bagă oameni nevinovați la pușcărie

FOTO: Captură clip PSD Craiova
FOTO: Captură clip PSD Craiova

Actualizare 17:21. Clipul a fost șters de pe pagina de Facebook PSD Craiova.

Un clip postat pe pagina de Facebook „PSD Craiova” prezintă o situație ipotetică în care, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, martorii unei crime de la metrou, nevinovați, ar putea intra la închisoare.

„La metrou are loc o crimă. Se poate să fii și tu în preajmă. Și se poate întâmpla ca poliția incompetentă să nu-l identifice pe ucigaș. Și să caute un țap ispășitor. Iar tu ai putea fi acel țap ispășitor. Poliția ar spune că tu ești înregistrat pe camerele de luat vederi”, se spune în filmuleț.

Iată clipul preluat de Observatorulph.ro și postat pe Youtube:

Într-un interviu acordat pentru jurnaliștii de la Digi24, șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, a declarat că excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani și va fi greu de prins autorul unui omor sau un pedofil.

Polițistul a mai spus că toate statele din UE alocă bani și resurse pentru a monta cât mai multe camere de supraveghere, iar în ultimii șase ani nu a mai existat în Capitală niciun omor cu autor necunoscut.

Ministrul de Interne l-a „urecheat” pe polițist

Prezentă la „Gala Sportului Dinamovist 2017”, Carmen Dan a fost întrebată cu privire la declarațiile șefului din Poliția Română.

„Faptul că un şef din Poliţia Română a ieşit şi a expus o părere personală, în baza unui mandat pe care eu nu i l-am acordat, nu consider că poate fi confundat cu o poziţie instituţională.

Cu atât mai mult, cu cât Ministerul Afacerilor Interne nu are competenţa de a legifera. Eu îmi doresc în această situaţie, în această conjunctură în care această temă s-a politizat extrem de mult, ca poliţiştii să fie reţinuţi şi să înţeleagă că sunt cei care aplică legea şi că această meserie impune nişte rigori.

Cred că este obligaţia şefilor Poliţiei Române să vadă dacă acea expunere personală s-a făcut în contextul unui mandat, dacă a exprimat o părere personală şi în ce limite a avut loc această exprimare. Nu se face o anchetă. Este un poliţist care şi-a exprimat un punct de vedere. Repet, nu i-am dat eu acel mandat.

Eu cred că rigorile acestei funcţii impun o anumită reţinere. Cred că poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică şi, din punctul meu de vedere, atât timp cât şi-a expus o părere personală, fiind cunoscut ca un bun profesionist, şi-a adus singur un deserviciu”, a declarat ministrul Internelor, Carmen Dan.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.