Mandat de arestare pentru Radu Mazăre, fugarul din Madagascar

Radu Mazăre. Foto: Wikimedia Commons
Radu Mazăre. Foto: Wikimedia Commons

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care a fugit în Madagascar, încălcând termenii controlului judiciar.

”Constatările făcute de către organele de poliţie dovedesc atât conduita generală, guvernată de rea-credinţă, a inculpatului în raport cu activitatea de supraveghere exercitată asupra sa, dar şi riscul sustragerii acestuia de la răspundere penală prin părăsirea teritoriului ţării (faptul că investigaţiile efectuate de către organele de poliţie au relevat că acesta se află în Republica Madagascar, prezentând relevanţă sub acest aspect, al intenţiei sustragerii acestuia de la răspundere penală)”, au scris procurorii DNA în solicitarea mandatului de arestare.

Potrivit DNA, fostul primar al municipiului Constanța ”s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la judecată”.

Mazăre susține, din Madagascar, unde a investit într-un complex turistic, că toate cele patru noi dosare penale deschise în acest an pe numele său, în care are calitatea de suspect sau de inculpat pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu, dar şi celelalte patru dosare penale mai vechi sunt dovada că este ”o țintă politică a statului paralel”.

Radu Mazăre mai spune că în România nu are ”nicio şansă să beneficieze de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială”.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa – pe care a condus-o în trei mandate – şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, pentru atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul doar în acest caz a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.