Managerul unui spital, infectat cu coronavirus, escortat de Poliție și SMURD dintr-o pensiune

FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com
FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com

Actualizare 15:33. Potrivit Realitatea Plus, managerul Spitalului din Focșani, despre care ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că a închis biroul și a plecat, era cazat la o pensiune din Focșani din data de 25 martie, unde s-a „autoizolat”. Polițiști și un echipaj SMURD au mers astăzi la pensiune și l-au dus pe manager la Spitalul de Boli Infecțioase.

Acesta a declarat la Antena 3 că nu s-a ascuns. „Nu m-am ascuns nicăieri. Joi, când am fost declarat pozitiv, am sunat la DSP Vrancea, DSP Vrancea a anunțat Ministerul, m-am prezentat imediat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, în triaj, unde mi s-au luat analizele și mi s-a făcut controlul. (…) În urma acestui control, medicul șef al secției de boli infecțioase a constat că sunt un caz ușor cu coronavirus, spunându-mi că pot să mă tratez la un domiciliu ales și să mă autoizolez”, a declarat managerul Spitalului Județean Vrancea, Constantin Mândrilă.

Știrea inițială 


Managerul Spitalului Județean Vrancea e de negăsit. Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, unitatea medicală din Focșani va avea conducere militară.

„​La Focșani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat și la Spitalul Județean. La Spitalul Județean avem inclusiv managerul depistat pozitiv, care acum nu e de găsit.

Mâine voi merge la Focșani, voi evalua situația și voi lua deciziile în consecință. Din informațiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri. Având în vedere situația medicală, cât și managerială, vom avea un alt management la nivelul Spitalului Județean Focșani”, a declarat ministrul Sănătății, la B1 TV.

Nelu Tătaru a precizat că la Spitalul Județean Focșani se va „merge pe o conducere militară”.

„Avem o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. În momentul în care pacienți pozitivi sunt în izolări pe la domicilii, hoteluri, în contextul în care nu am dat în acest moment decizia ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie la domiciliu sau în diverse locuri…

Ei trebuie să fie internați pentru a fi supravegheați. E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar, trebuie să izolăm focarele mici, trebuie să identificăm contacții”, a mai spus Tătaru la B1 TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.