Managerul unui spital cere lockdown în România „cel puțin două săptămâni”

FOTO: alefukugava/Pixabay.com
FOTO: alefukugava/Pixabay.com

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf Parascheva” din Iași, medicul Florin Roșu, e de părere că ar fi necesar un lockdown pentru o perioadă de minim două săptămâni pentru a elibera din presiunea pusă pe spitale. De asemenea, acesta crede că ar trebui și obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale.

„Din punctul meu de vedere, este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni, acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit.

Cu riscul oprobriului, consider aceste măsuri ca fiind oportune, mai ales că văd disperarea din ochii pacienţilor, oboseala fizică şi psihică a colegilor mei”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, citat de Agerpres.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, săptămâna aceasta, că nu crede că va fi impus un nou lockdown, pentru că măsurile existente sunt suficiente pentru a controla situația epidemiologică atâta timp cât sunt respectate.

„Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm”, afirmă Arafat, dând exemplu cluburilor în care nu se respectă nicio măsură, iar sumele pentru amenzi se fac „într-o oră”.

Întrebat, miercuri seară, dacă s-ar impune un nou lockdown la nivel național, Raed Arafat a răspuns: „La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situaţia. Din păcate, am văzut imagini chiar în weeend-ul trecut, la anumite cluburi care ţineau festivităţi cu dansuri, la 2 dimineaţa, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.