Directoarea Spitalului Colentina și-a dat demisia. Ce spune unul dintre neurochirurgi

spitalul colentina

Foto: spitalul-colentina.ro

Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, și-a dat demisia, după ce 2 medici neurochirurgi de aici au plecat și ei din spital, nemulțumiți de lipsurile cu care se confruntă instituția.

Anunțul a fost făcut de primarul Gabriela Firea, care s-a întâlnit cu directorarea Ifrim și cu alți medici din spital. Ieri, Firea s-a întâlnit și cu cei 2 medici demisionari, Ionuț Gobej și Dorin Bică.

„Am acceptat demisia de onoare a doamnei Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacienților și al spitalului Colentina. Mi-a spus că deși a acționat cu foarte multă corectitudine în actul managerial, faptul că s-a ajuns la o astfel de situație tensionată, preferă să se retragă pentru a nu mai fi o sursă de tensiune”, a declarat Firea.

„Îi respect calitatea de medic, de profesor. Este un om care a muncit peste 30 de ani în Spitalul Colentina și a avut intenții bune”, a mai spus primarul capitalei.

Concursul pentru poziția de șef de secție de neurochirurgie de la Spitalul Colentina, despre care au existat suspiciuni că ar fi fost aranjat, a fost anulat, a mai anunțat Gabriela Firea.

În ceea ce privește achizițiile de materiale sanitare, s-a ajuns în impas deoarece persoanele care ar fi trebuit să se ocupe de ele erau în concediu medical. Firea a spus că Administrația Spitalelor va rezolva problema achizițiilor de materiale sanitare.

În plus, ea a propus ca Primăria Generală și primăriile altor orașe mari din țară să plătească orele suplimentare petrecute în spitale de medici și de asistente.

Cei 2 medici nu se întorc la Colentina. De ce au refuzat-o pe Gabriela Firea

Pe de altă parte, medicul Ionuț Gobej a declarat că nu revine asupra demisiei sale, nici în urma deciziei luate de Silvi Ifrim.

„E o decizie personală, de onoare. Niciun om care-și dă demisia nu poate să revina asupra deciziei. Un contract de voluntariat aș accepta pentru acest spital, nu mai mult”, a spus el pentru Digi24.

 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version