Manager de spital: Unii pacienți fără simptome amenință medicii. Îi liniștim doar cu forțele de ordine

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, Emilian Imbri, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că unii pacienți care nu au simptome amenință periodic medicii că pleacă din spital, chiar dacă rezultatele lor sunt în continuare pozitive la infecția cu noul coronavirus.

Emilian Imbri a spus că medicii nu-i pot liniști decât dacă le transmit că vor chema forțele de ordine. În acest moment, din cei internați la „Victor Babeș”, 240 sunt asimptomatici.

Managerul spune că pe lângă presiunea pe care o au de a vindeca pacienții cu probleme din cauza coronavirusului, medicii trebuie să facă față și la „presiunea și amenințările unor domni și doamne care întreabă: De ce trebuie să stăm în spital? Nu am nimic mă ții aici pe o mâncare de spital fără un strop de întăritor, ca să nu folosesc termeni care ar putea fi folosiți ca reclamă indirectă”.

În afară de aceste probleme, în ceea ce privește lupta cu coronavirusul, managerul Imbri spune că „situația în spital este deocamdată liniștită, personalul nu e speriat”.

„Avem și din rândul personalului medical 52 de persoane internate tot în spital, pe un număr de locuri prevăzute, pentru că era imposibil să crezi că poți lucra în mijlocul bolnavilor cu această infecție și să n-o iei prin gesturile simple de neglijență pe care nu le condamnă nimeni. Oamenii sunt liniștiți, pentru că văd că nu sunt deloc admonestați, nu au nicio vină”, a declarat Emilian Imbri, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.