Umilință. Medicii i-au fixat unei femei mâna ruptă cu niște cartoane

mână ruptă cartoane
Foto: stiridecluj.ro

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca i-au fixat unei femei mâna ruptă cu bucăți de carton, relatează publicația locală stiridecluj.ro.

Femeia a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în cartierul Mănăștur. Fiul femeii îi acuză pe medici că nu aveau nici măcar atele pentru a fixa mâna ruptă.

”Mama mea a fost lovită azi de o mașină încercând să traverseze strada neregulamentar și, după 6 ore de așteptat la Spitalul de Urgență Cluj, au trimis-o cu mâna ruptă la Spitalul de Ortopedie și i-au improvizat atele dintr-o bucată de carton”, a relatat fiul femeii pentru sursa citată.

”Orice trusă medicală dispune de atele. Au zis că dacă vrea să o ducă cu ambulanța la Ortopedie să-i pună ghips va trebui să mai aștepte 3 ore. Plus de asta mai are o rană deschisă pe genunchi, de care la Urgență au uitat. Au dezinfectat-o doar la Ortopedie. Trebuia cusută rana. Mi se pare o jignire ca în 2018 să nu aibă la Clinica de Urgență atele și să o trateze așa. La Ortopedie i-au făcut ce au avut de făcut, dar la Urgență am stat 6 ore degeaba. Nici măcar nu i-au dezinfectat tăietura de pe genunchi. Mi se pare inacceptabil”, a mai spus fiul femeii.

Surse medicale au declarat pentru stiridecluj.ro că se întâmplă frecvent ca la Urgență să rămână fără unele consumabile medicale, iar medicii trebuie să improvizeze sau să trimită rudele pacienților la farmaciile din zonă pentru a le cumpăra.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.