Mame românce la Londra. Strâng donații pe care le trimit nevoiașilor din țară

Donații din Londra au ajuns la familiile nevoiașe din România

O româncă stabilită la Londra de opt ani strânge donații pe care le trimite copiilor nevoiași din România.

În vârstă de 29 de ani, Lavinia Fechete a început să se ocupe de strângerea donațiilor după ce a intrat în concediul de matenitate, în urmă cu zece luni, renunțând la job-ul ei de manager de cafenea.

După ce a citit despre cazul unei familii nevoiaşe din România,  Lavinia Fechete a început să adune donaţii de la prietenele ei. Așa a aflat că mai sunt şi alte mame românce în Londra care sunt dispuse să ajute.

S-au organizat pe Facebook, într-un grup pe care l-au numit „Donaţii în Londra”, și care a ajuns până acum la 400 de persoane și 30 de mame londoneze ce contribuie constant cu donații, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Până acum, au reușit să ajute opt familii nevoiașe, la un interval de aproximativ trei săptămâni. Donaţiile constau în hăinuţe şi jucării, scutece, produse de igienă, rechizite, alimente, dar şi diferite sume de bani pentru plata întreţinerii, operaţii şi consultaţii medicale.

Pachetele, care ajung uneori să depăşească 200 de kilograme, sunt trimise apoi de Lavinia Fechete spre familii din orașe precum Sibiu, Braşov, Suceava, Arad sau Piatra Neamț.

În ceea ce privește donațiile în bani, tânăra mamă reușește să adune între 100 şi 400 de lire pentru fiecare caz și să acopere costul transportului pentru donațiile în produse.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.