Mamă vegană condamnată la închisoare pe viață după ce copilul ei a murit de foame

mamă vegană
Foto: Lee County Sheriff's Office via Fox News

Sheila O’Leary, o mamă vegană din Florida, Statele Unite ale Americii, a fost condamnată la închisoare pe viață deoarece fiul său în vârstă de 18 luni a murit de „malnutriție severă”, transmite Fox News.

În vârstă de 38 de ani, Sheila O’Leary a fost găsită vinovată de crimă după ce fiul său Ezra a murit, potrivit procurorilor, în urma „complicațiilor cauzate de deshidratare și de malnutriție severă”.

„Acest copil nu a mâncat. Pe parcursul celor 18 luni a fost înfometat până a murit”, a spus în timpul procesului unul dintre procurori.

Copilul a murit pe 27 septembrie 2019. La data morții el cântărea doar 7,7 kilograme. O greutate normală la această vârstă ar fi fost de 10 kilograme.

Soțul femeii, Ryan Patrick O’Leary, așteaptă și el să fie judecat. Și el este acuzat de crimă.

Sheila O’Leary a declarat că familia sa respectă o dietă strictă de legume și fructe crude. Totuși, ea le-a spus anchetatorilor că băiatul a fost și alăptat la sân.

Cuplul mai are 3 copii, în vârstă de 11, 5 și 3 ani. Procurorii au spus că și aceștia au fost neglijați. Mamei i s-a interzis să mai aibă contact cu copiii săi.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.