Mamă și fiică ucise înainte de Paști într-un bombardament din Odessa. „Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”

valeria kira odessa

Valeria și Kira; Yuriy și Kira. Foto: Arhiva familiei / BBC

Sâmbătă, cu o zi înainte de Paștele ortodox, Yuriy Glodan tocmai plecase din apartamentul său din Odessa pentru a merge la cumpărături, când a aflat că a avut loc o explozie, relatează BBC.

S-a întors și la intrarea în bloc a țipat la polițiști să îl lase să intre în clădirea în flăcări. Când a ajuns în apartamentul său a găsit trupurile soției și soacrei sale. Cele două fuseseră ucise de o rachetă care distrusese etajele superioare ale blocului. Nici fetița sa Kira în vârstă de 3 luni nu a supraviețuit. Trupul său a fost descoperit mai târziu.

Alte 5 persoane au fost ucise în atacul cu rachetă de sâmbătă, 23 aprilie.

Yuriy s-a întors duminică în apartament pentru a vedea ce ar mai putea salva din dărâmături: albume cu fotografii, note scrise de soția sa, colecția de pliculețe de zahăr a soției.

Yuriy și Valeria erau împreună de 9 ani. „Găsea bucurie în orice. Odessa era orașul ei preferat. Lucra în PR și putea comunica cu foarte mulți oameni, putea să îi înțeleagă. Era o mamă și o prietenă minunată, avea toate calitățile. Va fi imposibil pentru mine să mai găsesc pe cineva precum Valeria. Era perfectă. Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”, a povestit Yuriy pentru BBC.

Kira se născuse la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar o lună înainte de invazia rușilor. La câteva săptămâni după ce Kira a venit pe lume, Valeria scrisese pe Instagram că de când a devenit mamă a atins „un nivel nou de fericire”.

Vă recomandăm și:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version