Mama care nu a vrut să dea cadou învățătoarei, mustrată că a stricat imaginea școlii

mihaela ichim oradea
Foto: Facebook

Mihaela Ichim, mama din Oradea care a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei și pentru materiale didactice, și căreia părinții celorlalți copii din clasă i-au sugerat să-și mute fata, a fost chemată în biroul directorului, unde a fost mustrată de un reprezentant al Primăriei pe motiv că a stricat imaginea școlii.

După ce Mihaela Ichim a publicat pe Facebook un fragment din discuția de pe grupul de WhatsApp al părinților, femeia a fost chemată în biroul directorului Școlii ”Nicolae Bălcescu” din Oradea, Gheorghe Troe, unde a venit și reprezentantul Primăriei în consiliul de administrație a școlii, potrivit publicației educatieprivata.ro.

”Am fost chemată astăzi la școală, de directorul unității de învățământ. La discuție a participat și reprezentantul Primăriei în consiliul de administrație a școlii. Printre altele, mi-a adus la cunoștință că prin felul în care am procedat am încălcat articolul 1 din ROFUIP (regulamentul de ordine interioară), aducând prejudicii grave imaginii școlii. Mi-a spus că niciun reprezentant legal al școlii nu a cerut vreun leu și că părinții sunt cei care vor să dea bani, sub formă de donații. Eu am perceput această discuție ca pe o amenințare”, a declarat Ichim pentru sursa citată.

Mamă sfătuită să-și mute fata din clasă după ce nu a vrut să dea bani pentru cadoul învățătoarei

Însă directorul Troe spune că în niciun caz nu ar fi acceptat vreo sancțiune: ”Nu știu de ce a spus asta, dar este adevărat că așa a spus. Oricum, nu aș fi acceptat vreodată o sancțiune pe această cale”.

El a mai spus pentru educatieprivata.ro că părinții de la clasa respectivă au recunoscut că discuțiile de pe grupul de WhatsApp erau reale. Directorul i-a informat că școala nu tolerează practici precum strângerea fondului clasei sau oferirea de cadouri cadrelor didactice: ”Mă angajez public că acest elev nu va avea niciodată de suferit din cauza celor care s-au întâmplat. Părinții din clasă au și desființat grupul de WhatsApp după această ședință”.

mamă oradea cadou
Foto: Mihaela Ichim / Facebook

Mihaela Ichim a declarat pentru adevarul.ro că nu este pentru prima dată când intră în conflict cu alți părinți deoarece are două fete, ambele la Școala ”Nicolae Bălcescu” din Oradea: „Eu mai am o fetiţă în clasa a VIII-a, iar la începutul lunii februarie am fost scoasă de pe grupul de WhatsApp al părinţilor din acea clasă pentru acelaşi motiv, adică am refuzat să dau bani la şcoală. Nu am comentat în niciun fel gestul lor. La fetiţa cea mică au fost reacţii şi înainte de Crăciun, doar că nu atât de virulente. S-au cerut bani pentru un mic cadou, pentru învăţătoare, şi pacheţele pentru copii. Le-am spus că pentru copii, nicio problemă, dar pentru învăţătoare nu, refuz. Au fost comentarii răutăcioase şi atunci, dar nu ca şi acum”.

Mama a mai spus că învățătoarea nu a solicitat cadouri sau materiale didactice, părinţii fiind cei care insistă să dea bani.