Mai mulți preoți au fost amendați după ce au participat la un eveniment privat

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Nou persoane au fost amendate în seara de 8 martie la un restaurant din Bârlad, județul Vaslui, după ce au participat la un eveniment privat, potrivit Poliției Județene. Agenții au dat amenzi de peste 6.500 de lei.

Potrivit unor surse citate de G4Media, ar fi vorba de Episcopul de Huși, Protopopul de Bârlad și alți 7 preoți.

Aceștia au fost solicitați de patronul localului Royal, gr. (R) Neculai Rotaru, pentru a sfinți un salon din restaurant dotat cu mobilier nou, asta deși sunt interzise orice activități în interiorul restaurantelor în Bârlad, din cauza ratei crescute de Covid-19, de peste 3/1000 de locuitori. Oamenii care au văzut că la restaurant se adună preoții, au crezut că se face o masă și supărați au sunat la 112, reclamând că preoții și patronii de la Royal nu respectă  interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, semnalează publicația locală Vremeanouă.ro.

PS Ignatie nu a participat la slujba de sfințire din restaurant, el a venit până la Salonul Royal doar pentru a oferi doamnei Rotaru un buchet de flori și a se scuza că este chemat la Episcopie, a precizat propopul Vasile Lăiu sursei menționate anterior.

„Nu a stat nici 5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo la slujba de sfințire am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nou. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane.

Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?”, a spus protopopul Vasile Lăiu, pentru Vremea Nouă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.