Mai mulți lideri PSD ar urma să-i ceară demisia lui Dragnea

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Peste 20 de lideri ai PSD din țară ar pregăti o scrisoare prin care vor cere convocarea Comitetului Excutiv Național și înlocuirea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, potrivit unor surse Digi24.

Scrisoarea ar urma să fie depusă zilele viitoare la sediul central al PSD din Capitală. Liviu Dragnea ar fi aflat despre această scrisoare, iar în aceste zile se duc dezbateri pentru a fi atrași cât mai mulți PSD-iști într-o tabără sau cealaltă.

Criticile la adresa lui Liviu Dragnea au început să apară după reuniunea Comitetului Executiv al PSD la Neptun. Atunci, Gabriela Firea, unul dintre cei mai importanți oameni din partid, l-a atacat dur pe liderul social democrat Liviu Dragnea, mai ales pentru că s-a opus ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să-și dea demisia după intervenția din 10 august, la protestul Diasporei din Piața Victoriei.

Primarul Capitalei a avut mai multe intervenții la televiziuni și în conferințe de presă în care a spus că Liviu Dragnea o spionează și că încearcă să o mazilească „cu mâna altora” și i-ar fi sabotat proiectele de la Primăria Capitalei.

Liviu Dragnea a negat toate declarațiile primarului general Firea.

„M-au demonizat, m-au vopsit în culorile iadului. Dacă plouă e din cauza mea, dacă nu plouă e din cauza mea. Dacă ninge e din cauza mea, dacă a intrat pesta porcină e din cauza mea. Orice se întâmplă e din cauza mea. M-au condamnat, au făcut orice în speranţa că eu voi ceda şi o să le deschid uşa partidului.

Nu s-a întâmplat. Au încercat cu dosare, cu cătuşe, cu condamnări la mulţi membri PSD, cu promisiuni mieroase. PSD n-a cedat şi nu cedează. Acum au mers pe ideea de a merge din interior.

Dacă toate nerealizările de la primăria generală sunt din cauza mea, e în regulă, o duc şi pe asta. Nu sunt de acord şi nu e permis să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile s-au discutat, se discută în partid”, a mai spus Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.