Mai mulți copii extenuați și murdari, la cerșit, filmați în Costinești

Sursa foto: andreeatrandafirescu.ro
Sursa foto: andreeatrandafirescu.ro

Mai mulți copii frânți de oboseală, înfometați, cu haine zdrențuite, au fost observați de o turistă care se afla în Costinești. În mai multe zile, Ionela i-a urmărit pe copiii care erau la cerșit în stațiune. Pe unul dintre ei, care nu pare a avea mai mult de 7 ani, l-a pozat în zona discotecii Tineretului. Zăcea pe un carton, cu un pahar de plastic în care strângea banii.

Potrivit jurnalistei Andreea Trandafirescu, care a relatat acest subiect pe blogul său, pe aceeași stradă au fost observați alți doi copii. Aceștia erau „plasați” la o distanță de aproximativ 10 metri unul de celălalt. De asemenea, aproape de Max Beach era o fetiță care cerșea cu un cățel lângă ea.

A doua zi a văzut alți trei copii la cerșit. „A treia zi de investigație i-a scos în cale, pe Aleea Litoral, în fața covrigăriei aflate colț cu stradă Tineretului, un alt copil. Nu avea mai mult de 8 ani, era desculț, murdar și dormea cu capul „la vale”, tot pe un carton, lângă bordură. Lângă, o altă fetiță care strângea în brațe jucării primite de la trecători”, scrie andreeatrandafirescu.ro.

În total, în cele trei zile, turista a numărat 14 copii cu vârste între 6 și 12 ani, preponderent fetițe. Ionela a stat de vorba cu ei și toți au avut povești similare. Au spus că au venit cu sora lor și că nu știu unde e, ar fi din Mangalia și o așteaptă pentru a merge cu trenul spre casă. Când li s-a spus să meargă la Poliție au spus că se tem și păreau că au fost instruiți cum să răspundă la întrebări.

Ionela i-a urmărit și când au plecat. Potrivit ei, au mers în parcarea unui hotel, pe zona spațiului verde, au predat banii adunați în pahare unor adulți și apoi s-au întors la cerșit. Tânăra care i-a observat pe copii la cerșit a făcut și o plângere la poliție.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Constanța, Oana Mănoilă, a declarat la Digi24 că a fost verificată toată stațiunea, dar că nu au fost găsiți minorii din situațiile respective și că vor patrula în zonă și în zilele următoare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.