Mai multe șosele și linii ferate rămân închise din cauza inundațiilor. Lista drumurilor afectate

inundații
Foto: Meteoplus / Facebook

Mai multe drumuri din țară rămân în continuare închise din cauza inundațiilor devastatoare din estul țării, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Astfel, din cauza apei și aluviunilor acumulate pe carosabil, traficul rutier este oprit pe DN 25, între localitățile Vameș și Tudor Vladimirescu din județul Galați. În schimb, a fost redeschis circulației DN 26 Rogojeni/GL – Blăgești/VS.

În județul Galați rămân închise 2 tronsoane de drumuri județene:

  • DJ 251 Slobozia Conachi – Pechea
  • DJ 253 Cudalbi – Băleni.

Poliția Română le recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se informeze cu privire la condițiile meteorologice și la restricțiile de circulație și, pentru siguranța lor, să nu pătrundă pe tronsoane închise traficului.

Și traficul feroviar este afectat. Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar de pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Craiova și Galați este în continuare afectat de precipitațiile abundente care au produs inundarea căii ferate.

La această oră, pe raza Sucursalei Regionale CF Iași, pe intervalul de cale ferată Crasna – Zorleni, trenurile circulă cu restricție de viteză de 30 km/h. Potrivit CFR, măsura este necesară până la retragerea apelor, pentru siguranța traficului. Pe intervalul Valea Seacă – Faraoani, firul I este închis, circulația feroviară realizându-se în condiții normale pe firul II.

Pe distanța Hanu Conachi – Independența (SRCF Galați), firul II rămâne închis, fiind afectat de inundații (apă peste șine). În cursul acestei dimineți, în intervalul 06:50 – 07:39 circulația feroviară a fost temporar oprită și pe firul I (a fost afectat trenul IR 12830, care va ajunge cu întâziere la destinație). În prezent, circulația feroviară pe distanța Hanu Conachi – Independența se realizează doar pe firul I, cu restricție de viteză de 20 km/h, măsură necesară până la retragerea apelor.

Pe linia CF Călimănești – Cozia (SRCF Craiova), firul I rămâne în continuare închis (aluviuni provocate de ploile torențiale), circulația feroviară realizându-se în condiții normale pe firul II.

Secția CF neinteroperabilă Berești – Târgu Bujor – Galați (gestionar de infrastructură fiind Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă SRL) rămâne închisă din cauza aluviunilor aduse de ploaia torențială.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.