Mai multe parcuri fotovoltaice vor fi construite pe apă în România

FOTO: estheruca67/Pixabay.com
FOTO: estheruca67/Pixabay.com

Hidrolectrica, companie cu capital majoritar de stat, împreună cu reprezentanți ai concernul MASDAR, Abu Dhabi Future Energy Company, au semnat un acord de asociere de participațiune pentru realizarea de parcuri eoliene off-shore și parcuri solare flotante în România.

MASDAR este o companie de energie regenerabilă deținută de guvernele Emiratelor Arabe Unite.

Prin acest acord, cele două firme vor înființa o societate mixtă în scopul dezvoltării, investiției, construcției și exploatării proiectelor de energie regenerabilă.

Primele investiții ar putea fi făcute la „Mândra”, pe Olt, în cuveta fostului lac de acumulare Făgăraș – Hoghiz, respectiv Ostrov, lângă Porțile de Fier, pe Dunăre, potrivit g4media.ro.

Parcul fotovoltaic de pe rîul Olt va avea o capacitate instalată de 300 MW.

Acordul dintre Hidroelectrica și Masdar a fost semnat în prezența președintelui Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite.

Masdar are proiecte realizate în 40 de țări și cu o experiență de 16 ani în dezvoltarea și construcția de capacități de producție a energiei din surse regenerabile, și are un portofoliu de 23 GW instalați.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.