Mai multe loțiuni de protecție solară au fost retrase. Conțin substanțe cancerigene

FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com
FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com

Gigantul Johnson&Johnson retrage cinci dintre loţiunile sale de protecţie solară ce erau comercializate sub formă de spray, după ce în urmă cu câteva luni laboratorul independent Valisure a descoperit benzen, o substanţă cancerigenă, în 78 de loţiuni şi soluţii de protecţie solară, transmite Live Science.

Compania a făcut anunţul în cursul acestei săptămâni, după ce a desfăşurat o serie de teste proprii. Produsele retrase de pe piaţă sunt Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh, conform unui comunicat al companiei.

După ce a descoperit benzen în 78 de soluţii de protecţie solară, inclusiv produse din gama Neutrogena şi Aveeno, laboratorul Valisure a transmis o petiţie Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) prin care a solicitat retragerea de pe piaţă a celor 78 de produse, precum şi declanşarea unei anchete privind modul de fabricare ale acestor produse, transmite Agerpres.

Conform publicaţiei Washington Post, compania Johnson & Johnson a deschis o investigaţie asupra gamei proprii de produse de protecţie solară, după ce a primit raportul cu rezultatele laboratorului Valisure.

Benzenul este un lichid incolor sau de culoare galben deschis care se formează în mod natural sau în urma activităţilor umane, conform Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Spre exemplu, emisiile automobilelor sau arderea de cărbune sau de petrol pot duce la degajarea de benzen în aer.

Expunerea la niveluri ridicate de benzen produce cancer la oameni, în special cancere ale sângelui, aşa cum este leucemia.

FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.