Mai multe categorii de bugetari ar putea avea salariile mărite

FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com
FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Angajații de la Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ar putea avea salariile mărite. Este vorba despre o lege care urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților și care presupune creșterea veniturilor pentru câteva mii de bugetari care lucrează în domeniul agriculturii.

Proiectul de lege a trecut deja de plenul Senatului în decembrie 2022, dar atunci prevedea doar creșterea salariilor pentru angajații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Deputații din Comisia de agricultură au adoptat un raport de admitere care adaugă două instituții ai căror angajați vor primi salarii mărite: Academia de Științe Agricole și Silvice și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Salariile ar urma să crească prin schimbarea încadrării din funcție publică teritorială în funcție publică de stat, ceea ce ar duce la un plus de venituri de aproximativ 15%.

Proiectul de lege mai prevede și aplicarea pentru toți angajații acestor instituții de stat a sporurilor pentru condiții periculoase și vătămătoare de muncă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.