Magdalena Șerban a fost trimisă în judecată în dosarul crimei de la metrou

crimă metrou magdalena șerban
Foto: Cameră de supraveghere / Cristi2555 Wikimedia Common

La data de 14 mai, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Magdalena Șerban, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și omor calificat.

La data de 12 decembrie 2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian din București, inculpata Magdalena Șerban a împins o persoană de sex feminin de două ori, spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai urma să oprească în stație și de a-i suprima astfel viața, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Victima s-a opus însă și a reușit să se salveze.

În aceeași seară, în jurul orei 19:54, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Dristor 1, inculpata a împins-o pe C.A. spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul.

„Urmare a acestor acțiuni victima C. A. a fost lovită de trenul ce intra în stație și  a suferit leziuni traumatice care i-au provocat decesul”, mai arată procurorii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti. Procurorii mai precizează într-un comunicat de presă că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Magdalena Șerban avea discernământ

În luna februarie, o expertiză psihologică realizată pe parcursul mai multor săptămâni de specialiști de la Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit că Magdalena Șerban avea discernământ în momentul comiterii crimei și că poate răspunde penal pentru faptele sale.

Anterior, ea le-a spus judecătorilor de la Tribunalul București că a dus o viață grea, fiind lipsită de hrană și de adăpost, că are probleme medicale și că din aceste motive a simțit o „disperare”, o „decădere” și o „lipsă de speranță”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.