Magazinul din România în care se vând fapte bune. Ce prețuri au produsele

magazine de donații
Foto: Captură stirileprotv.ro

La Timișoara s-a deschis un „magazin de donații”, unde oamenii pot cumpăra produse ieftine, ajutând totodată persoanele sărace, relatează stirileprotv.ro.

Oamenii care vor să facă un bine lasă acolo diverse lucruri, în special haine, iar cei care sunt interesați de ele achită sume modice pentru aceste produse. Apoi, banii strânși din vânzări ajung la nevoiași.

Printre obiectele donate se numără cizme, jachete, paltoane, geci, cărți, dar și o mașină de scris. Ideea magazinului a fost împrumutată din Statele Unite. Din banii încasați se scad chiria și salariul vânzătoarei. Restul sumei merge către cantina socială, familiile nevoiașe sau bolnavii de cancer.

„Extraordinar de ieftine. Și sunt lucruri bune, banii ăstia se rulează și se ajută oameni și copii”, a declarat o clientă a magazinului pentru postul de televiziune. La magazinul de donații, Carmen Iurovici a plătit doar 11 lei pentru o cană și o pereche de pijamale.

„Mai întâi trebuie să le curețe și să le sorteze, să conștientizeze faptul că haina respectivă prinde atât de bine altcuiva, să o împacheteze frumos, să pună acolo puțină iubire, și să o aducă la magazinul nostru”, a explicat Iulia Clep, proprietara magazinului.

În SUA, astfel de inițiative au pornit încă din anii ’90. În prezent, în fiecare stat american sunt zeci de astfel de „magazine de donații”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în agricultură, cu cazare asigurată. Într-un an, 2 oameni pot strânge bani de o casă
Zăpada închide drumuri și școli. Cum va fi vremea în zilele următoare
Schimbare pentru șoferi. Viteza maximă prin localități ar putea fi modificată

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.