Magazinele Praktiker din România au fost vândute

FOTO: stirigiurgiu.ro
FOTO: stirigiurgiu.ro

Kingfisher plc, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România, anunţă că a semnat contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România S.R.L. Suma tranzacției nu a fost făcută publică.

„România are o piață de bricolaj și amenajări interioare atractivă, în creștere, și am avut mereu intenția ca pe termen mediu să ne creștem cota de piață. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenței, achiziția strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezență puternică în toată țara”, a declarat CEO Brico Depôt România, Adela Smeu.

Praktiker are în acest moment 1.700 de angajați în cele 23 de orașe unde există unități de vânzare și o ofertă de 400 de locuri de muncă disponibile. În total, în România sunt 27 de magazine

Cele 15 magazine Brico Depôt din România au în jur de 900 de angajați și sunt situate în București (Băneasa, Pantelimon, Orhideea, Militari), Pitești, Arad, Oradea, Brașov, Ploiești, Brăila, Călărași, Constanța, Drobeta și Focșani.

„Suntem mulțumiți de faptul că am reușit să creștem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piața de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane EUR în 2016, cu o rețea de 27 magazine în 23 de orașe din țară.

Mai mult, suntem mândri că România este o destinație interesantă de investiții pentru un lider al pieței europene de bricolaj și amenajări interioare”, afirmă și omul de afaceri Omer Susli.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.