MAE rus anunță că nu va folosi arme nucleare în Ucraina

serghei lavrov
Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus. Sursa: Kremlin.ru / United States Department of Energy / Wikipedia

Alexei Zaitsev, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, condus de Serghei Lavrov, a declarat vineri, 6 mai, că țara sa nu va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

Zaitsev le-a spus reporterilor că folosirea armelor nucleare de către Rusia, care este un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public, nu se aplică în cazul operațiunii militare speciale pe care Rusia o desfășoară în Ucraina.

La data de 14 aprilie directorul CIA William Burns a spus că, date fiind obstacolele întâmpinate de Rusia în Ucraina, „nimeni nu poate ignora amenințarea pe care o reprezintă posibilitatea folosirii armelor nucleare.”

Cu o săptămână în urmă, un oficial care a dorit să își păstreze anonimatul, a declarat că: „Noi continuăm să le monitorizăm capacitatea nucleară în fiecare zi, cât de bine putem, iar conform analizei noastre nu există un risc al folosirii armelor nucleare și nicio amenințare asupra teritoriilor NATO.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.