MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Franța

franța steag
Foto: MrJayW / pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Franța pentru sâmbătă, 23 noiembrie.

MAE îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale şi de serviciul meteorologic al Aeronauticii militare franceze, se va intensifica vântul începând cu noaptea zilei de 22 noiembrie 2019.

El va bate chiar și cu viteze de 100 – 120 km/oră, pe întregul litoral, din Languedoc până pe Coasta de Azur, fiind emis și un cod portocaliu de ploi torențiale și furtună în Gard, Herault, Bouche–du-Rhône, Alpes Maritimes.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755 și Consulatului General al României la Marsilia: +33491221741, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet paris.mae.ro, marsilia.mae.ro, lyon.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Foto: MrJayW / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.