Lupte dure se duc la Azovstal. Rușii ar vrea să organizeze o paradă a prizonierilor ucraineni

Rușii ar vrea să organizeze, pe 9 mai, la Mariupol, o „paradă a prizonierilor ucraineni”, potrivit consilierului primarului orașului-port, Petro Andriușcenko.

„Aproximativ 2.000 de bărbaţi, care au fost luaţi în urmă cu patru săptămâni de la Mariupol, au fost duşi într-un lagăr de filtrare, ce seamănă mai mult cu o închisoare, situat în satele Bezîmennoie şi Kazaţkoe (regiunea Doneţk).

Acestor bărbaţi li s-a spus că vor fi îmbrăcaţi în uniforme ucrainene pentru a participa la aşa-numita «paradă a prizonierilor» la Mariupol, întrucât nu există suficienţi prizonieri reali pentru o participare în masă”, a declarat Petro Andriuşcenko într-o intervenţie televizată, preluată de agenţia de presă Ukrinform.

Între timp, în uzina Azovstal, reduta pe care armata rusă nu a reușit să o cucerească, se duc lupte dure. Trupele ruse au încercat din nou, joi dimineaţă, să ia cu asalt combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol

Rușii ar fi găsit un trădător în rândul ucrainenilor, un fost electrician al combinatului Azovstal din Mariupol, care să le arate intrările în vasta rețea de tuneluri de sub complex, care măsoară 24 de kilometri.

Informația a fost făcută publică de un consilier al ministrului ucrainean de Interne, care a mai spus că rușii își doresc atât de tare capturarea Azovstalului, încât l-au adus de la Moscova pe unul dintre propagandiștii favoriți ai lui Vladimir Putin, să filmeze „victoria”.