Lui Klaus Iohannis nu-i place bugetul: ”Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele Klaus Iohannis a comentat în termen duri proiectul de buget pe anul 2019, care a fost adoptat azi de Parlament, după un discurs optimist al premierului Viorica Dăncilă.

”Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor și să prezinți bugetul pe 2019 drept un buget al investițiilor, când, în realitate, bugetul prevede reducerea semnificativă a investițiilor din fonduri naționale la nivel local față de anul 2018”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că bugetul este construit în mod superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realitățile economice, neglijează investițiile și prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de școli, spitale, grădinițe, adică tocmai ceea ce PSD a promis și nu face”, se mai precizează în comunicat.

Iohannis critică și atitudinea PSD față de persoanele cu dizabilități, adăugând că majorările subvențiilor pentru partide sunt ”revoltătoare”.

”Președintele Klaus Iohannis subliniază că PSD și ALDE au dus populismul și demagogia în zona iresponsabilității grave, prin punerea în pericol a stabilității și predictibilității economice”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

De cealaltă parte, premierul Viorica Dăncilă s-a declarat încântată de buget, fălindu-se cu performanțe financiare extraordinare.

„Bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România şi de asemenea concepţia politică şi programul politic al alianţei care a câştigat în mod foarte clar alegerile parlamentare în 2016. Construcţia bugetului pentru acest an s-a bazat pe faptul că după aceşti ani de creştere economică neîntreruptă avem un produs intern brut mai mare, un buget mai mare, cu un deficit mai scăzut şi o datorie publică în scădere. În acelaşi timp, ca orice buget de la noi sau de oriunde în lume, nu poate să răspundă tuturor aşteptărilor, dar este un buget realist şi cu perspectivă de dezvoltare pentru România”, a declarat premierul.