Ludovic Orban vrea să plafoneze prețurile din cauza coronavirusului

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul interimar al României, liberalul Ludovic Orban, a făcut un nou apel la calm către populație în legătură cu răspândirea coronavirusului în țara noastră.

Orban, care conduce Guvernul cu toate că a fost demis de Parlament prin adoptarea unei moțiuni de cenzură, crede următoarele:

”Nu avem de ce să ne comportăm altfel decât în normal. Vreau să dau nişte asigurări. Întotdeauna producţia şi capacitatea de producţie, tot ce înseamnă alimente, toate mărfurile care sunt necesare în gospodării, capacitatea de producţie este, întotdeauna trebuie să fie mai mare decât vânzările efective. Nu prea există un ritm de aprovizionare, dar care nu a creat nicio penurie în aprovizionare. Deci nu există nici un motiv să cumperi mai mult”, a spus Orban la B1TV.

”Dacă studiezi media, declaraţiile multor lideri politici, declaraţiile multor formatori de opinie, foarte multe postări de pe online, în spaţiul virtual este plin de fake-news, plin de informaţii neverificate, care au un singur scop, să inducă panica sau să crească traficul unor site-uri sau pagini de Facebook şi care de fapt nu au niciun fel de bază. Am cerut de la început cetăţenilor români să caute informaţiile oficiale”, a adăugat Orban.

Premierul a mai spus că pentru PSD ”coronavirusul este un pretext”, dar și că se folosește de această amenințare medicală în scopuri electorale.

Orban spune că Guvernul va reacționa dacă prețurile unor produse vor crește exponențial în perioada următoare.

”Am vorbit cu domnul Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței, şi avem posibilitatea să plafonăm preţul la anumite categorii de produse, pe o perioadă de timp”, a mai declarat premierul interimar Ludovic Orban.