Ludovic Orban: Terasele au avut ponturi de la echipele de control

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a cerut controale mai stricte la terase și a solicitat sprijinul primarilor pentru ridicarea autorizației de funcționare a celor care nu respectă regulile. Șeful Executivului a mai spus că multe terase aveau informații despre faptul că urmează să se facă controale.

„Luăm în calcul intensificarea controalelor peste tot unde avem informații privitoare la încălcarea regulilor, inclusiv în ce privește cluburile și terasele care au program prelungit.

Avem la dispoziție și alte pârghii, suspendarea autorizației de funcționare. Aici am avea nevoie de sprijin mult mai serios din partea primarilor. Pentru multe tipuri de activități, autorizația de funcționare este emisă de primării.

Am solicitat instituțiilor cu atribuții de control să efectueze controalele brusc. Până acum controalele efectuate la multe terase, unde avem imagini, sesizări din partea clienților că nu se respectă regulile, când veneau controalele toată lumea respecta. E clar că au avut ponturi de la echipele de control”, a declarat Ludovic Orban.

În ultima perioadă, Ludovic Orban a solicitat de mai multe ori intensificarea controalelor. „Terasele, este foarte clar, mai ales terase de fițe, terase unde nu se respectă regulile și unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multora dintre patroni nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru a asigura regulile. (…)

Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care, fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spații închise cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis și servesc clienții în interior”, a declarat Ludovic Orban în urmă cu o săptămână.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.