Ludovic Orban spune că școlile s-ar putea redeschide după 15 mai

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat că dacă epidemia de coronavirus va da înapoi, elevii vor putea reveni la școală după 15 mai.

„Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor conține materia din al doilea semestru al anului școlar 2019-2020.

”Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020”, a transmis ministrul Educației Monica Anisie.

Mai mult, elevii primesc de la Ministerul Educației, în această perioadă, câte cinci teste de antrenament pe săptămână, pentru a se pregăti de examenele naționale.

Următorul set de teste de antrenament va fi publicat în 22 aprilie.

Potrivit ministrului Educației, posibilitatea neîncheierii anului școlar nu există în nicio situație, nici ”în scenariile cele mai sumbre”.