Ludovic Orban se plânge: Deficitul bugetar va depăși cu siguranță 3%!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban susține că deficitul bugetar din acest an va depăși pragul celor trei procente din PIB, limită impusă de la Bruxelles.

Chiar și așa, politicianul liberal susține că se vor găsi soluții, în urma unor consultări cu Comisia Europeană asupra unui plan de remediere.

”Deficitul va depăși cu siguranță 3% din PIB. Acum nu trebuie să ne panicăm. Lucrul ăsta se vedea după cum a fost construit bugetul, s-a văzut pe execuția bugetului, numai comparând execuția pe 2019 la 3 luni, la 6 luni, la 9 luni cu execuția pe 2018”, a afirmat Orban, la finalul unei întâlniri cu Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Inflația va rămâne puțin sub 4% până la finalul anului.

Mai mult, Orban a spus că Guvernul pe care îl conduce nu va introduce noi taxe.

“Politica fiscală din programul de guvernare nu prevede introducerea de noi taxe. Vreau să fac o precizare. La conferința de presă de la Ministerul Mediului, așa se nasc fake news-urile, am fost întrebat de taxa de mediu. Am zis, că studiem, analizăm, vedem în ce măsură, dar am spus un lucru. Ne vom consulta cu Comisia Europeană. Decât să introducem o taxă care să nu fie în conformitate cu legislația europeană, să-i punem pe români să plătească taxa respectivă și după aceea să trebuiască să dăm banii înapoi, eventual să-i mai punem pe drumuri, mai bine nu băgăm nicio taxă”, a explicat premierul.