Ludovic Orban: ”Școlile ar putea să înceapă fizic de la 1 octombrie”

petrești satu mare
Școala din Petrești. Foto: Captură Digi24

Premierul Ludovic Orban a anunțat că analizează posibilitatea amânării cursurilor susținute la școală cu două săptămâni, după ce a fost îndrumat în această direcție de către medici.

Orban a spus că școala ar putea începe online de la 14 septembrie, iar revenirea elevilor în bănci să se facă două săptămâni mai târziu, pe 1 octombrie.

”Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a declarat prim-ministrul României, adăugând că decizia de deschidere a școlii va fi luată la nivel local.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, are o altă perspectivă asupra situației.

”Am văzut îngrijorarea legată de acest început de an școlar, dar să ne gândim că vedem parcurile și locurile de joacă aglomerate, vedem și bunici acolo, lipsa măștilor, a unui dezinfectant. Să nu ne temem de reluarea școlii când avem cadru legal cu norme! Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste reguli dincolo de școală”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Ministrul a spus că doar prin respectarea măsurilor de protecție în fața noului coronavirus putem reduce numărul de îmbolnăviri.