Ludovic Orban: Petrecerile de Revelion și parada de 1 Decembrie, interzise

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, 1 noiembrie, că în acest an nu se va organiza o paradă militară de 1 Decembrie.

„Cu siguranță nu va mai fi acea paradă, cu siguranță nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte, care țin cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment: 50 de persoane”, a spus Orban.

El a vorbit și despre modul în care românii își vor petrece în acest 2020 noaptea de Anul Nou. Concret, petrecerile de Revelion vor fi interzise.

„Din punctul meu de vedere petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunțile, botezurile, și alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a explicat premierul.

„Putem să mai amânăm un pic dorința de a ne distra. Sau putem să ne distrăm în moduri care să nu ne pună în pericol sănătatea. În general foarte mulți tineri se duc la astfel de petreceri. Tinerii foarte mulți nu simt, sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăvește el riscă să-și îmbolnăvească părinții, să-și îmbolnăvească rudele, să-și îmbolnăvească bunicii, care sunt mult mai expuși riscului”, a mai spus Orban.

Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

175.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

Numărul pacienților decedați de la începutul pandemiei a ajuns la 7.067 de persoane.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.