Ludovic Orban: ”Nu va fi niciun lockdown. România nu își poate permite așa ceva”

Ludovic Orban FOTO: Gov.ro

Ludovic Orban FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a negat încă o dată că ar exista planuri pentru intrarea țării într-o nouă carantină, după alegerile parlamentare care vor avea loc duminică.

Orban, care a susținut cu fervoare introducerea stării de urgență la începutul pandemiei, în primăvară, nu mai pare convins că închiderea țării este o soluție pentru ieșirea din criza provocată de pandemia de COVID-19.

„Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu îşi poate permite aşa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic”, a spus premierul la postul România TV.

”Aşa ceva nu se va întâmpla. Deci, cine mai susţine aşa ceva, spun că este o bazaconie şi că este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL. Şi preşedintele a spus foarte clar: nici vorbă de aşa ceva. Nu se pune problema unei închideri a activităţilor economice”, a subliniat Orban, potrivit sursei citate.

Liberalul mai spune că în ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri noi:

”De şapte-opt zile avem un trend descendent şi ce este foarte important, în ultimele cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare”.

Premierul a promis că numărul testelor va crește în zilele următoare și se va putea observa efectul măsurilor restrictive impuse de Guvern în urmă cu câteva săptămâni.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version