Ludovic Orban n-are coronavirus! Premierul României iese din izolare

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

După două săptămâni de izolare la Vila Lac, premierul Ludovic Orban a fost testat negativ la coronavirus pentru a doua oară.

Liderul liberal își va relua activitatea curentă la Palatul Victoria, alături de ceilalți membri ai Guvernului care s-au aflat în perioada de izolare, a transmis Executivul printr-un comunicat.

Orban intrase în izolare în 13 martie, la puțin timp după ce se întâlnise cu senatorul liberal Vergil Chițac, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Primul test, făcut de Orban înainte de a se izola la Vila Lac, a ieșit de asemenea negativ.

Senatorul român Vergil Chițac a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională, într-o țară grav afectată de pandemie.

Până acum, în România au fost înregistrate opt decese din cauza noului coronavirus. Toate victimele aveau peste 60 de ani și aveau condiții medicale preexistente.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).