Ludovic Orban, despre epidemia de COVID-19: ”Avem un trend clar de scădere”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că evoluția epidemiei de COVID-19 din România pare să fie una favorabilă, existând o tendință de descreștere a numărului de cazuri.

”Săptămâna această există un trend de scărdere a numărului de infectări. Noi analizăm ziua din această săptămână comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, din săptămâna anterioară, de asemenea cumulat pe 3 sau 7 zile. Cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5.000 de cazuri mai puține decât săptămâna trecută”, a declarat Orban la România TV.

Premierul a adăugat că orașele care au intrat în carantină au înregistrat la început o creștere a numărului de cazuri, apoi o stagnare, iar după alte câteva zile s-a înregistrat o descreștere.

Aflat în campanie electroală, Ludovic Orban a adăugat, tot la postul TV, că în economia țării ”există o tendință de revenire”:

”Nu există tăiere, dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public. Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc, nu cei care-şi fac treaba. În rest, obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor”, a comentat prim-ministrul.