Ludovic Orban: ”Decontăm autorităților locale cheltuielile făcute pentru protecția sanitară a copiilor”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a comentat iminenta deschidere a noului an școlar, spunând că autoritățile sunt pregătite ”să reacționeze la orice situație care apare”.

Cu toate că persistă destul de multă confuzie, atât în rândul dascălilor, cât și al elevilor și părinților, despre cum va arăta școala în perioada pandemiei de coronavirus, liberalul Orban spune că totul este limpede.

“Se ştie de mult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a spus azi premierul.

Acesta a adăugat că Guvernul a alocat deja 50 de milioane de euro administrațiilor locale pentru achiziția de măști de protecție și alte materiale sanitare pentru elevi.

“Decontăm autorităţilor locale cheltuielile făcute pentru achiziţionarea acestor materiale, echipamente, substanţe care sunt necesare pentru protecţia sanitară a copiilor”, a promis Orban, care a adăugat:

”De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.