Ludovic Orban: ”Candidații la alegerile locale vor purta mască obligatoriu”

ludovic orban
Foto: Captură Facebook

Ludovic Orban a spus că un set de reguli privind distanțarea fizică în timpul campaniei electorale și a zilei alegerilor locale va fi publicat în scurt timp. Potrivit acestuia, candidații ar urmă să poarte mască de protecție la întâlnirile cu alegătorii.

Într-un raport prezentat Parlamentului, premierul Ludovic Orban a ținut să îi liniștească mai întâi pe părinți.

Premierul a spus că zeci de mii de cadre didactice din România participă la cursuri de îmbunătățire a capacităților în mediul online, având ca scop îmbunătățirea actului educațional de la distanță.

”Avem nevoie în mod clar de cooperarea atât a autorităților locale și a managerilor de școli, a cadrelor didactice și a părinților pentru a asigura reînceperea școlii”, a spus Orban de la tribuna Parlamentului.

”În funcție de situația epidemiologică, școala se poate deschide normal, cu elevi în clasă, cu prezență alternativă – jumătate cu prezență fizică în clase, jumătate online, unde e risc epidemiologic mare, scoala va începe online”, a continuat premierul.

Orban a vorbit apoi despre alegerile locale.

”Data de 27 septembrie, data alegerilor locale, a fost stabilită de comun acord și a fost votată de Parlament. Atâta timp cât 27 septembrie a fost hotărâtă de Parlament, Guvernul a făcut toate demersurile pentru organizarea alegerilor”, a spus liderul Executivului de la București.

Orban a continuat discursul cu un set de reguli care ar urma să fie impuse în timpul campaniei electorale. ”Când vom avea proiectul de reglementare îl voi trimite către fiecare lider de partid”.

Candidații vor fi obligați să poarte mască la întâlnirile electorale.

”Vor exista reglementări în ceea ce privește distanța fizică. Pentru evenimentele electorale. Va fi obligatorie purtarea măștii la astfel de evenimente electorale”, a mai spus Ludovic Orban, subliniind că trebuie limitat riscul transmiterii virusului.

În ceea ce privește organizarea zilei votului, toți reprezentanții comisiilor electorale vor avea la dispoziție câte cinci măști.

”Corectitudinea candidaților în campanie este foarte importantă și de ei va depinde modul în care se organizează alegerile și de a nu crește riscul epidemiologic pe perioada alegerilor”, a repetat premierul.

”Cu cât reducem mai mult răspândirea virusului, cu cât viața noastră se va întoarce cât mai aproape de cea normală”, a concluzionat șeful Guvernului, în fața parlamentarilor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.