Ludovic Orban a identificat motivele pentru care s-au înmulțit atât de mult cazurile de coronavirus în România

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a spus că, potrivit analizelor făcute în ultima perioadă, petrecerile private au fost principala cauză pentru care s-a răspândit coronavirusul în România. Șeful Executivului a mai spus că după alegerile locale, în 3.300 de localități au avut loc petreceri spontane la care au participat „zeci și sute de oameni”.

„Această creştere a numărului de cazuri este o creştere care afectează întreaga Uniune Europeană. (…) Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor, de reluare a unor activităţi.

În analiza efectuată, drept cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private”, a spus premierul Ludovic Orban, la B1 TV.

Șeful Executivului și-a cerut scuze celor care aveau programate evenimente private în această periodă și a spus că restricțiile sunt necesare. „Am luat decizia pe o perioadă de 30 de zile, din 15 octombrie până pe data de 14 noiembrie să nu mai permitem… Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri. Pe de altă parte trebuie să punem degetul pe rană”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai spus că sistemul medical a atins capacitatea de 75% în ceea ce privește tratarea pacienților cu coronavirus și că există suficient echipament pentru trataea mai multor bolnavi, însă problema este legată de asigurarea cadrelor medicale.

„Am prevăzut măsuri de a suplimenta numărul de locuri de la ATI într-un timp foarte scurt, există ventilatoare, există dotări, pe de altă parte nu poţi să pui toate secţiile de ATI ale spitalelor la dispoziţia COVID”, a declarat Ludovic Orban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.