Ludovic Orban a anunțat că va prelungi starea de alertă

ludovic orban huiduit
Foto: Captură PNL

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va adopta, în 15 septembrie, documentul care va prelungi starea de alertă în România cu încă o lună.

Hotărârea de Guvern anunțată de premier va cuprinde și măsurile de protecție care vor trebui respectate în ziua alegerilor locale, 27 septembrie.

Orban a spus că unele săli de votare vor fi mutate în sedii mai spațioase, cum ar fi sălile de sport și că se va încerca fluidizarea procesului electoral.

”Din punctul meu de vedere, dacă se respectă aceste reguli, riscul de transmitere a virusului în cursul campaniei şi în cursul procesului electoral este foarte mic”, a declarat Orban.

O problemă o reprezintă identificarea alegătorilor, iar premierul nu a găsit încă o soluție. Rămâne de văzut cum vor fi identificați votanții, aceștia fiind obligați să poarte mască în interiorul secțiilor de votare.

Noul document ar urma să păstreze multe dintre obligațiile cetățenești impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în zonele aglomerate și în spațiile publice din interior. De asemenea, vor fi menținute regulile de distanțare fizică.