Cine este „personajul veninos” de care vorbea Liviu Dragnea

lucian pahonțu liviu dragnea
Foto: Captură YouTube / Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Codrin Ștefănescu, secretarul general-adjunct al PSD, a declarat la Digi FM că personajul „veninos” de care vorbea luni seara Liviu Dragnea este Lucian-Silvan Pahonțu.

Lucian-Silvan Pahonțu este un general român, care îndeplinește în prezent funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

„Personajul veninos este domnul Pahonțu, despre care a mai vorbit Liviu Dragnea și anul trecut. Se vor lămuri care este rolul domnului Pahonțu și al altora dimprejurul lui în politica noastră din România și cum e cu mesagerii care sunt trimiși cu promisiuni pentru unii și pentru alții că ajung miniștri și care sunt ordinele pe care le dau. Foarte mulți dintre colegii noștri aflați în guvern și aflați în funcții importante sunt loviți de acest tip de mesaj și de mesagerii veniți cu diferite ordine. În România sunt o sumedenie de oameni care dețin funcții importante și folosesc acele instituții, subordonații și banii de la buget pentru acele instituții în interes propriu sau al unui grup pe care noi l-am numit statul paralel. Domnul Pahonțu este unul dintre capii celor care conduc. Domnul Pahonțu, cum spune domnul Dragnea, este un sforar principal, care decide”, a declarat la Digi FM Codrin Ștefănescu.

Luni seara, după ședința Comitetului Executiv al PSD în care s-a decis retragerea sprijinului acordat premierului Mihai Tudose, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că într-o „instituție” există un „personaj veninos” care a făcut mult rău, acesta fiind unul dintre motivele demiterii lui Tudose. Liviu Dragnea nu a vrut să spună atunci despre cine este vorba și a adăugat că personajul respectiv nu va mai putea face același lucru și cu viitorul premier.

Liviu Dragnea a vorbit despre Lucian Pahonțu și în noiembrie anul trecut, când l-a acuzat că încearcă să facă racolări în PSD și l-a numit „poștașul de serviciu” de la Cotroceni.

„Domnule Pahonţu, nu mai încercaţi la niciun membru PSD să-l convingeţi să aibă gânduri de mărire! Ocupaţi-vă de SPP şi de paza lui Iohannis. Sfat prietenesc”, a declarat Liviu Dragnea într-o emisiune de la România TV.

Întrebat dacă şeful SPP este implicat în politică, el a răspuns: „E demult băgat. E poştaşul de serviciu, vestitorul de serviciu de la Cotroceni. A fost al lui Băsescu, acum este al lui Iohannis”.

SONDAJ: Prima femeie-premier? Ar trebui președintele să accepte propunerea PSD? Vot și rezultate

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.